Styrketræning og slankekur

styrketræning og slankekur i odenseEr du også på den ene kur efter den anden ud at opnå det ønskede resultat? Måske taber du dig meget, men din krop ser ikke ud, som du gerne vil have den til. Så kan svaret måske findes her. De fleste mennesker er nemlig ikke klar over, at styrketræning kan være en lige så vigtig faktor som konditionstræningen under en slankekur. Når man fokuserer mest på konditionstræningen, så er det fordi, at det er her man oplever det største vægttab. Og denne træning er der også vigtig for slankekuren.

Glem alt om slankekur – træn hårdt istedet

Der sker dog det, at meget at det vægttab man oplever, skyldes et stort tab af muskelmasse i stedet for i fedtet. Derfor taber man sig måske ikke der hvor man ønsker det, og kroppen bliver ikke som man har drømt om. Ved at inddrage styrketræning i slankekuren, styrkes muskelmassen, og hvilestofskiftet øges. Dermed kan det måske tage længere tid at smide det ønskede antal kilo, men til gengæld bevares dine muskler og din styrke, og din krop vil ser mere trænet ud.

En græsk undersøgelse har også vist, at hård og intens styrketræning sætter forbrændingen i vejret efterfølgende. Det er altså en anden måde at presse sin krop på, end det man gør når man konditionstræner, men effekten er mindst lige så godt. Det optimale vil jo nok være en blanding af de to slags træning, men det vigtigste er, at styrketræningen ikke undervurderes. Som øvelser kan man f.eks. træne bænkpres, rowing, legextension, legcurl, bicepscurls, push downs, lateral raises, squat, military pres eller sit ups.

Få inspiration til programmer inden for styrketræning her

Så næste gang du er i træningscentret for at løbe på løbebåndet, så husk lige at gå forbi de mange maskiner der bruges til styrketræning. Det er mindst lige så nemt som at løbe eller cykle, og effekten er uvurderlig. Måske er drømmekroppen slet ikke så langt væk, som det ser ud til.

Få gerne hjælp af en personlig træner til at vejlede dig i den bedste retning med et godt grundprogram.