Tab dig med proteiner

proteiner og vægttabDet er sjældent let at tabe sig, når man gerne vil. Alle opbygger vaner i forhold til kost og motion og det er desværre ikke altid, de mest hensigtsmæssige vaner vi har fået skabt. Måske synes du egentlig, at du spiser ganske sundt og i det store og hele undgår slik, kage og chips, men alligevel tager du på? Få et par gode tips med på vejen mod vægttab her.

Proteiner og kulhydrater

Hvis du tager på eller ikke taber dig som ønsket, kan det have noget at gøre med, at du spiser for mange kulhydrater i forhold til proteiner. Hvis du spiser meget brød lavet af hvedemel og meget pasta og ris og måske også kan lide kød, der indeholder en del fedt, så kan det være forklaringen på, at du tager på i stedet for at tabe dig, selvom du synes du undgår de værste syndere såsom for eksempel sodavand, chokolade og lagkage.

Vægttab med sund kost

Hvis du gerne vil opnå et vægttab er det vigtigt, at du sammensætter en kost, der får dig til at tabe fedt fremfor at opbygge fedt i kroppen. En måde kan netop være ved at undgå at spise særlig mange kulhydrater. Du kan simpelthen skifte hvedebrød, ris og pasta ud med proteinholdige madvarer. Det kan for eksempel være bønner af forskellige slags, magert kød, tun og æg. Til det skal du spise godt med grøntsager, gerne rå så de mætter mest muligt. Her er kål, broccoli, blomkål og spinat godt. Det indeholder både mange rigtig sunde vitaminer og mætter meget. Hvis du omlægger din kost til dette, vil du tabe dig også uden at bevæge dig voldsomt meget.

Få ekstra proteiner igennem dagen

Det kan måske være svært for dig at få alle de proteiner, du har behov for i løbet af en dag udelukkende ved at spise æg, bønner og magert kød. Derfor kan det for nogle være en god hjælp at supplere med et proteintilskud, der kan øge følelsen af mæthed gennem dagen. Hvis du føler dig godt mæt, er du ikke så tilbøjelig til at falde i med usunde snacks i løbet af dagen. Et proteinpulver er let at have med i tasken både på arbejde og i fritiden og vil hjælpe dig med at tabe dig. Ønsker du at træne hårdt for at omdanne fedt til muskler, er det også vigtigt, at du får godt med proteiner, så kroppen lettere kan opbygge muskelvæv.